Innovaties in de corridor

Young talent & Innovation mile

Tijdens TechniShow en ESEF presenteren verschillende studententeams hun innovatieve producten in de centrale corridor. Vanuit deze innovaties wordt de verbinding gezocht met de verschillende sectoren op de beursvloeren. De bezoeker wordt hier geïnspireerd door de innovatieve producten en zal wegwijs worden gemaakt in het Make & Buy vraagstuk. Hoe produceer ik het zelf (TechniShow) en welke toeleverancier kan mij hier bij helpen (ESEF).

Hieronder dé hightech producten van dit moment:

Hyperloop
Onder grote belangstelling wonnen studenten van de TU Delft de wedstrijd in Los Angeles. De ontlading was groot bij de Award Ceremony van SpaceX’s Hyperloop Pod Competitie. Uitgedaagd door Elon Musk bouwden 27 teams uit de hele wereld het afgelopen jaar ‘pods’ voor het futuristische transportconcept Hyperloop, waarbij mensen en goederen met hoge snelheid door buizen reizen.

https://www.tudelft.nl/2017/tu-delft/delftse-studenten-winnen-hyperloop-pod-competitie/

Nova Racingbike
Nova Electric Racing bestaat uit een internationale groep studenten van de Technische Universiteit Delft en lokale hogescholen rondom Delft. Dit team laat de motorsport wereld zien dat hernieuwbare energie de toekomst is, zonder in te leveren op prestatie. Dit gaan zij doen door een volledig elektrische race motorfiets te ontwikkelen, waarmee vervolgens deelgenomen zal worden aan de MotoE competitie 2018 en de OW SuperCup 600.

https://www.tudelft.nl/d-dream/teams/nova-electric-racing/

Electric Superbike
Een elektrische motorfiets, gebouwd door 15 studenten van Universiteit Twente en Saxion hogeschool. Deze studenten willen laten zien dat elektrisch niet alleen duurzaam is, maar ook heel gaaf! Deze motorfiets is in 9 maanden ontwikkeld en dat is een erg kort ontwikkeltraject waarin veel keuzes gemaakt moeten worden. Een groot deel van de componenten is zelf-ontworpen. Dit houdt in: frame, subframe, achterbrug, ECU, batterymanagement system, elektromotor en bodywork. Dit leidt tot een zeer efficiënt en compact ontwerp. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken op EV-gebied. Studenten denken dat zij een lichtere, betere en snellere motorfiets gebouwd hebben dan de concurrentie. http://electricsuperbiketwente.nl/

Waterstofauto
In 2012 is het Green Team Twente opgericht vanuit de opleiding Werktuigbouwkunde aan de universiteit Twente. Anno 2018 is het uitgegroeid tot een zelfstandig studententeam met 22 teamleden vanuit verschillende disiplines. De missie van het Green Team Twente is om waterstof te promoten als het alternatief voor fossiele brandstoffen in de mobiliteit. Om deze missie te halen doen zij met de waterstofauto jaarlijks mee aan de Shell Eco-marathon: de grootste zuinigheidsrace ter wereld. In 2017 zijn zij daar Europees kampioen geworden. In 2018 gaan zij voor het wereldkampioenschap. https://www.greenteamtwente.nl/

ZEBRO robot
Studenten van TU Delft hebben de ZEBRO robot ontwikkeld. Zebro's zijn zespotige robots die geïnspireerd zijn door de natuur. De manier waarop de robots lopen lijkt erg op die van veel insectsoorten zoals kevers en mieren. De Zebro's kunnen daardoor goed klimmen, en presteren op ruw terrein dan ook veel beter dan robots met wielen of rupsbanden. De Zebro's zijn ontworpen om in de toekomst de natuur echter nog verder na te doen, door met elkaar te gaan samenwerken. De Zebro is volledig modulair opgebouwd, zowel wat hardware betreft als binnen de software architectuur. Dit betekend dat een groot team (van meer dan 20 studenten) tegelijk aan de robot kon werken, door elk aan een enkele module te werken.

https://tudelftroboticsinstitute.nl/robots/zebro

Formula Electric
Formula Electric Belgium verenigt een groep gemotiveerde ingenieur studenten van verschillende campussen van de KU Leuven University en Thomas More University College in Vlaanderen te België.

In de wagen van dit jaar worden verschillende nieuwe systemen geïmplementeerd en ontwikkeld door het team: topologische optimalisatie van koelmantels waarna deze 3D geprint worden, draadloos telemetriesysteem om de wagen vanop afstand te kunnen monitoren, geïntegreerd battery management system enz.

http://www.formulaelectric.be/home